Artrose in knie

Veel mensen krijgen knieklachten naarmate ze ouder worden. De bewegingsvrijheid neemt af en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten kan een probleem gaan vormen. Een versleten knie vermindert flink de kwaliteit van leven. Wanneer u knieklachten heeft kan dit een indicatie zijn op knieartrose. Knieklachten kunnen ook ontstaan door een knieblessure (sport), een ongeluk (gevallen /verkeer) of als gevolg van reuma (reumatoïde artritis) . Gelukkig zijn er voedingssupplementen zoals glucosamine, chondroïtine en vitamine C waarmee we knieklachten en knieartrose tot een minimum kunnen beperken.

Klachten bij artrose in de knie

Tijdens fietsen ontstaan doorgaans geen klachten aan de knie, maar bij (trap-) lopen en lang staan juist wel. Daarnaast treedt er vaak startpijn op en in een gevorderd stadium verstijving van het gewricht. Er ontstaat een bewegingsbeperking, waardoor het strekken van de knie onmogelijk wordt. Ook kan zich een X- of O-benen ontwikkelen, waarbij de knie in toenemende mate moe en instabiel aanvoelt. Verdwijnt het kraakbeen, dan wordt het kapsel dat de botdelen bij elkaar moet houden, aangetast.

Advies-bij-artroseGratis consult: artrose klachten

Heeft u knieartrose, kniepijn en/of knieklachten? En wilt u hierover een vraag stellen of advies krijgen? Medisch adviesbureau Orthoklinika geeft gratis een e-consult, een persoonlijk advies voor het verlichten van gewrichtsklachten.

kniepijn

Heeft u knieartrose?

De activiteiten in het dagelijkse leven gaan niet meer zo gemakkelijk als voorheen. Bij knieartrose verslechtert het kraakbeen in de knie, soms verdwijnt het zelfs al het helemaal van de knie. De botten schuren hierdoor over elkaar, wat veel pijn in de knie veroorzaakt. U kunt knieartrose door erfelijkheid, zware arbeid, intensief sporten en van overgewicht krijgen. Artrose van de knie kan ook een gevolg zijn van reuma. Na fysiek knieletsel zoals bij een knieblessure of botbreuk kan na verloop van tijd knieartrose optreden.

Glucosamine en kraakbeen

Het is van groot belang om uw gewrichten te onderhouden. Dit kunt u doen met glucosamine tabletten en voldoende beweging. Wanneer u een verhoogde kans op artrose heeft of al last heeft van een stijve en pijnlijke knie, dan is het raadzaam om glucosamine tabletten te slikken. De meest voorkomende vorm van artrose is knieartrose, gevolgd door heupartrose. Artrose van de knie komt vaker voor naarmate men ouder wordt. De aandoening komt bijna twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Artrose patiënten worden geadviseerd om periodiek de conditie van de knie te laten onderzoeken. Op Glucosamine-Tabletten.nl vindt u een overzicht en vergelijking van de verschillende Glucosamine tabletten.

Gewrichtskraakbeen

Bij een gezonde knie zit voldoende en gezond kraakbeen in de gewrichtsspleet van de knie. Het kraakbeen zit tussen de knieschijf(1), dijbeen(2) en scheenbeen(3). Op de onderstaande afbeelding ziet u röntgenfoto`s van een gezonde knie. Op röntgenfoto`s ziet u een duidelijke gewrichtsspleet. Het kraakbeen zorgt voor voldoende ruimte tussen het dijbeen(2) en scheenbeen(3). Kraakbenig schokdemper zorgt een gelijkmatige absorptie van de krachten in de knie.

Nieuwe snelkoppeling.lnk

Een knie met artrose

Bij knieartrose is er sprake van slijtage in de knie. De knie is een scharniergewricht dat bestaat uit drie botdelen: het dijbeen, de knieschijf en het scheenbeen. Om de uiteinden van de botdelen zit een laag kraakbeen. Bij knieartrose neemt het kraakbeen in de knie af, de gewrichtsspleet wordt dan dunner. Zie onderstaande röntgenfoto `s van een aangetaste knie. Hierbij is sprake van knieartrose. Het kraakbeen in de knie is aan een kant verdwenen, hierdoor schuurt een deel van de botdelen tegen elkaar aan. Knieartrose veroorzaakt veel knieklachten.

knie-artrose7

© AxiMedic 2009-2014 - Knie-Artrose.nl is onderdeel van Artrose-Blog.nl

Sitemap : Behandeling Artrose - Knieklachten - Kniepijn

Aanbevolen : Orthoklinika - Injectie (knie)