Knieklachten


Iedereen krijgt op ten duur te maken met knieklachten, we worden allemaal ouder en gebruiken dagelijks onze knieën. Maar ook omdat de knie een zeer blessuregevoelig gewricht is kunt u als jonge volwassenen opeens met knieklachten te maken krijgen. Knieklachten kunnen ontstaan door een harde klap tegen de knie, of een plotselinge beweging waarbij de knie te zwaar wordt belast of als de knie wordt verdraaid of verrekt.

Op latere leeftijd ontstaan er vaak opnieuw knieklachten als gevolg van knieartrose. Daarom is het raadzaam om extra glucosamine in te nemen wanneer u op dit moment knieklachten heeft of wanneer u met knieklachten te maken heeft gehad in het verleden.

Met de juiste aanvulling op uw voeding zoals een glucosamine preparaat voorkomt u knieklachten nu en op latere leeftijd.

Wat kunt u doen om knieartrose te beperken?

U kunt knieklachten beperken door gezond in beweging te blijven. Spinnig is bijvoorbeeld goed voor de conditie, maar minder goed bij een versleten knie. Daar tegenover staat dat gewoon fietsen, buiten of op de hometrainer een van de beste oefeningen zijn voor de knie. Het kraakbeen krijgt zijn voeding uit de gewrichtsvloeistof. Met bewegen wordt de vloeistof rondgepompt.

De meeste mensen die last hebben van gewrichtsproblemen hebben overgewicht. U hebt overgewicht wanner uw BMI hoger is dan 25. Bent u te zwaar? Dan is het mischien een goed idee om te proberen af te vallen.

Oorzaak van knieklachten

Het kniegewricht is één van de zwaarst belaste gewrichten van het menselijk lichaam lichaam. De meeste oorzaken van veel voorkomende knieaandoeningen is dan ook overbelasting.

De risicofactoren voor het krijgen van knieartrose zijn:

  • Geslacht
  • Erfelijkheid
  • Overgewicht
  • Zware belasting van de gewrichten
  • Hogere botmassa
  • Eerdere beschadiging van het kraakbeen

Gratis het ebook ‘Gewrichtspijn, verleden tijd’
Heldere antwoorden op uw vragen

gewrichtspijn-verleden-tijdMeer dan één miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks last van artrose. Bewegen gaat steeds moeilijker en de gewrichten worden stijf en pijnlijk. Omdat het moeilijk is de juiste informatie te vinden biedt ArtroseBlog dit heldere naslagwerk aan met de nieuwste inzichten omtrent gewrichtsklachten.