Een lopersknie


Bij een lopersknie ontstaan kniepijn aan de buitenzijde van de knie, welke veroorzaakt worden door het tractus tibialis frictiesyndroom. De tractus tibialis is een lange pees die aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt en bij de knie aanhecht. Vlak boven de knie zit een botknobbel (epicondylis) waar deze pees langsschuurt bij het strekken en buigen van de knie. Knieklachten bij een lopersknie ontstaan bij het schuren van de tractus tibialis langs de botknobbel vlak boven de knie, een irritatie of een ontsteking ontstaat aan de pees (patella tendinopathie), welke knieklachten veroorzaakt. Een lopersknie (patella tendinopathie), is in de meeste gevallen een vorm van overbelasting. Sporters die veel moeten lopen of springen lopen risico op een lopersknie, net als sporters die veel fietsers.

Kniepijn bij een lopersknie

Bij een lopersknie ontstaat geleidelijk pijn aan de buitenzijde van de knie. Kenmerkend is de pijn in de knie die men voelt bij aflopen van de trap. De kniepijn begint tijdens het sporten en verdwijnt daarna in de beginfase van de knieklachten nog snel. De pijn is vaak branderig en zeurend en kan doortrekken in het onderbeen. Bij het hoger belasten van het been neemt de pijn in de knie toe en kan op den duur zo ernstig worden dat het sporten gestaakt moet worden. Breidt deze fase zich verder uit dan treedt de kniepijn ook in rust op en wordt het bewegen van de knie steeds moeilijker en pijnlijker. Naast kniepijn kan er ook sprake zijn van een stijf gevoel in de knie, vooral s`ochtend en na een tijd rust.

Glucosamine bij een lopersknie

Bij een verwonding aan de knie heeft u grote kans op secundaire artrose, dan is het raadzaam om glucosamine tabletten gaan slikken en periodiek de conditie van uw gewrichten te onderzoeken. Axiradius is ontwikkeld ter ondersteuning voor de aanmaak van kraakbeen en het soepel houden van de gewrichten in ledematen en rug.

Shockwave bij een lopersknie

Doormiddel van schockwave therapie bij een springersknie kan een knieoperatie in veel gevallen worden voorkomen. De fysiotherapeut lokaliseert de beschadigde plek met echografie en door middel van gefocusseerde schokgolven wordt de pijnlijke plek behandeld. Deze behandeling is zeer succesvol bij de vermindering van pijnklachten bij een springersknie.


Gratis het ebook ‘Gewrichtspijn, verleden tijd’
Heldere antwoorden op uw vragen

gewrichtspijn-verleden-tijdMeer dan één miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks last van artrose. Bewegen gaat steeds moeilijker en de gewrichten worden stijf en pijnlijk. Omdat het moeilijk is de juiste informatie te vinden biedt ArtroseBlog dit heldere naslagwerk aan met de nieuwste inzichten omtrent gewrichtsklachten.