Oorzaken van artrose in de knie


Veel mensen krijgen artrose naarmate ze ouder worden of als gevolg van reuma (reumatoïde artritis). U kunt artrose ook door door erfelijkheid, zware arbeid, intensief sporten en/of van overgewicht krijgen. Ook na fysiek knieletsel zoals bij een knieblessure of botbreuk kan na verloop van tijd knieartrose optreden.

Veel voorkomende aandoeningen van de knie:

Welke behandeling

Er bestaan verschillende soorten kniepijn. Een van de meest voorkomende kniepijn is pijn rondom de knieschijf “Patello femoraal Syndroom”. Door irritatie tussen de knieschijf en het kniegewricht en bij het strekken en buigen van het been ontstaat deze vorm van kniepijn. Vaak ontstaat kniepijn door overbelasting van de knie tijdens het sporten of het werk. Kniepijn kan ook ontstaan door knieartrose vanwege ouderdom. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit en kwantiteit van het kraakbeen en ontstaat er artrose. Kleine stukjes kraakbeen raken los van het gewrichtsoppervlak en veroorzaken irritatie of ontsteking van het kniegewricht.

 


Gratis het ebook ‘Gewrichtspijn, verleden tijd’
Heldere antwoorden op uw vragen

gewrichtspijn-verleden-tijdMeer dan één miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks last van artrose. Bewegen gaat steeds moeilijker en de gewrichten worden stijf en pijnlijk. Omdat het moeilijk is de juiste informatie te vinden biedt ArtroseBlog dit heldere naslagwerk aan met de nieuwste inzichten omtrent gewrichtsklachten.