Kniepijn


Er bestaan verschillende soorten kniepijn. Een van de meest voorkomende kniepijn is pijn rondom de knieschijf “Patello femoraal Syndroom”. Door irritatie tussen de knieschijf en het kniegewricht en bij het strekken en buigen van het been ontstaat deze vorm van kniepijn.

Oorzaak van pijnlijke knieën

Kniepijn kan op verschillende manieren ontstaan en is van alle leeftijden. Vaak ontstaat kniepijn door overbelasting van de knie tijdens het sporten of het werk. Kniepijn kan ook ontstaan door knieartrose vanwege ouderdom. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit en kwantiteit van het kraakbeen en ontstaat er artrose. Kleine stukjes kraakbeen raken los van het gewrichtsoppervlak en veroorzaken irritatie of ontsteking van het kniegewricht.

De meest voorkomende aandoeningen van de knie zijn:

Kniepijn kunt u behandelen met de volgende behandelingen:


De juiste behandeling van knieartrose

Bij knieartrose is het kraakbeen in het gewricht aangetast of in zijn geheel verdwenen maar met de juiste behandeling kunt u een operatie uitstellen.

Glucosamine Tabletten

Artsen hebben het supplement geaccepteerd als één van de middelen waarmee ze artrose kunnen behandelen.

Meer informatie..

Stamceltherapie

Doormiddel van stamcelltheapie kunt u herstel van beschadigd weefsel bevorderen om slijtage van kraakbeen in gewrichten te remmen.

Meer informatie..


Gratis het ebook ‘Gewrichtspijn, verleden tijd’
Heldere antwoorden op uw vragen

gewrichtspijn-verleden-tijdMeer dan één miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks last van artrose. Bewegen gaat steeds moeilijker en de gewrichten worden stijf en pijnlijk. Omdat het moeilijk is de juiste informatie te vinden biedt ArtroseBlog dit heldere naslagwerk aan met de nieuwste inzichten omtrent gewrichtsklachten.