PRP injectie – Bloedplaatjes


Een injectie met PRP (platelet rich plasma) of ook wel ACP (autologous conditioned plasma) is een regeneratieve behandeling. PRP celtherapie wordt ingezet voor het verlichten van pijn en de verbetering van de kwaliteit van het leven bij artrose. Het product PRP wordt gemaakt uit het eigen bloed van de patiënt. Het medicijn bevat verschillende groeifactoren die bij een intra-articulaire injectie het artroseproces kunnen remmen of omkeren. De groeifactor PDGF en de transformerende groeifactor-beta (TGF-ß) zijn slechts enkele van de in de bloedplaatjes aanwezige groeifactoren.

Behandeling met PRP injectie:

  1. Bij de behandeling wordt 30-60 ml. bloed uit de arm genomen;
  2. Uit het afgenomen bloed wordt met een centrifuge het product PRP geïsoleerd;
  3. Het medicijn PRP wordt vervolgens onder lokale verdoving in het aangedane gewricht gespoten.

Fig. 1.1: 30-60 ml. bloed wordt uit de arm afgenomen; 1.2: De bloedplaatjes worden geïsoleerd uit het bloed met een centrifuge; 1.3: 3-6 ml. PHP (platelet rich plasma).


Gratis het ebook ‘Gewrichtspijn, verleden tijd’
Heldere antwoorden op uw vragen

gewrichtspijn-verleden-tijdMeer dan één miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks last van artrose. Bewegen gaat steeds moeilijker en de gewrichten worden stijf en pijnlijk. Omdat het moeilijk is de juiste informatie te vinden biedt ArtroseBlog dit heldere naslagwerk aan met de nieuwste inzichten omtrent gewrichtsklachten.

Be the first to comment on "PRP injectie – Bloedplaatjes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*