Shockwave therapie

Met shockwave therapie kunt u snel van uw kniepijn af zijn zonder een knieoperatie. Na één tot drie behandelingen bent u van uw knieklachten af. Deze nieuwe manier van pijnbestrijding vind zijn oorsprong in 1980 toen urologen voor het eerst nierstenen vergruisden door middel van schokgolven; de zogenaamde Lithotrypsie of ESWL genoemd. Chronische pijnklachten gelokaliseerd in spieren en pezen zijn vaak behandelbaar met deze nieuwe vorm van pijnbestrijding. Bijvoorbeeld de tenniselleboog, golferselleboog, pijnlijke achillespees, lopersknie, springersknie en hielspoor.

Shockwave therapie wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes wordt met shockwavetherapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie.

Bij welke knieklachten helpt Shockwave?

Shockwave therapie helpt bij de pijnbestrijding van de knie. Shockwave therapie kan worden toegepast bij een lopersknie en een springersknie.