SVF injectie – Vet-afgeleide stamcellen

Een injectie met Stromal Vascular Fraction (SVF) is een regeneratieve behandeling. SVF celtherapie wordt ingezet voor het verlichten van pijn en de verbetering van de kwaliteit van het leven bij artrose. Het product SVF wordt gemaakt uit het eigen vetweefsel van de patiënt. Het medicijn bevat vet-afgeleide mesenchymale stamcellen die bij een intra-articulaire injectie het artroseproces kunnen remmen of omkeren.

Behandeling met SVF injectie:

  1. Uit de onderbuik van de patiënt wordt ongeveer 200 ml vetweefsel afgenomen met behulp van liposuctie. Dit gebeurd in een operatiekamer onder lokale verdoving;
  2. Uit het afgenomen vetweefsel wordt met een centrifuge het product SVF geïsoleerd;
  3. Het medicijn SVF wordt vervolgens onder lokale verdoving in het aangedane gewricht gespoten.

 

Fig. 1 Links: Stromal Vascular Fraction (SVF) geïsoleerd uit vetweefsel met een centrifuge; Rechts: Diagram SVF data cellen.

Wetenschappelijk onderzoek

Vet-afgeleide mesenchymale stamcellen:

In het Engels worden deze cellen adipose-derived mesenchymal stem cells (ADSCs) genoemd. ADSCs kunnen worden geoogst van het eigen vetweefsel van de patiënt. ADSCs uit het vetlichaam van Hoffa, een stootkussen achter en onder de knieschijf, hebben een hoger potentieel om kraakbeencellen te vormen dan ADSCs uit ander vetweefsel 01)Treatment of osteoarthritis with infrapatellar fat pad derived mesenchymal stem cells in Rabbit.. De behandeling met ADSCs in diermodellen zijn goed gedocumenteerd en het proces om ADSCs te isoleren is minimaal-invasieve ingreep.

Referenties:   [ + ]

01. Treatment of osteoarthritis with infrapatellar fat pad derived mesenchymal stem cells in Rabbit.